Fira del Circ Trapezi – del 12 al 16 de mayo – Reus (Tarragona)

La XIV edició de TRAPEZI, la Fira del Circ de Catalunya, es celebrarà a Reus del 12 al 16 de maig de 2010.

El programa de Trapezi compta aquest 2010 amb dues coproduccions del CAER – Centre d’Art Escèniques Reus. En concret, es tracta de l’espectacle de la companyia Atempo, d’Atempo Circ i Plecs, de la companyia Enfila’t.

Clickant en aquest enllaç podeu veure un reportage sobre el Festival

Programa Trapezi 2010

Espectacle Inaugural

Compañia de Paso (Xile/Suïssa) – Un horizonte cuadrado
Durada: 40 minuts

Un muntatge suspès completament en l’aire, on s integra allò circense, allò teatral i allò coreogràfic, per tal de composar un nou llenguatge en l àmbit del circ contemporani. Un nou esdevenir, que recorre el cicle de la vida, passant per les experiències fonamentals.
El gran nivell tècnic i d’interpretació -complementat per la música original que tres músics interpreten en viu- i un acurat treball d’il·luminació transformen aquest espectacle en un viatge
d’imatges, símbols i emocions.

Horari
Dimecres 12, 21.30h
Dijous 13, 22.00 h
Lloc: Plaça Mercadal

Fitxa artística
Direccció: Ueli Hirzel
Interpretació: Héctor Calderon, Paz Mena, Javier Varela, Sullyn Gonzalez. Ilan Oxman Kucky, Paula Riquelme

Trapezi als Carrers

L’elefant del Trapezi i els seus ensinistradors, Els Herrerita (Catalunya)
Lloc: Sortida Casa Rull (C. Sant Joan, 27)
Animació per carrers i places
L’Elefant del Trapezi es passeja per la ciutat per explicar a tothom que és temps de circ. Els Herrerita són els seus ensinistradors, i demostraran les seves dots amb l Elefant durant tota la setmana.

Horari
Dilluns 10, Dimarts 11, Dimecres 12 i Dijous 13, 11.30 h/ 16.30 h
Divendres 14, 11.30 h/ 17.30 h (amb l itinerant)
Dissabte 15, 12.00 h/ 18.30 h (amb l itinerant)
Diumenge 16, 12.00 h/ 20.00 h

220 Vols (França)
Western-spaghetti
Durada: 40 min.

Un duel elèctric en forma d’idil·li amorós, on cadascú lluita per arrossegar a l altre fent servir les seves pròpies armes (corda llisa i guitarra). Així, es transforma en un duet amb aspecte de rock n roll desfasat per a un espectacle aeromusical.
Entre seducció i rebuig es crea una relació complexa que dirigeix aquestes dues tensions per trobar el seu punt d’equilibri. És una recerca d’aliança i un joc de confrontació entre els dos personatges, cadascú fent servir el seu mode d’expressió (corda llisa o guitarra) i evolucionant en un espai diferent, per finalment acabar dins l univers de l’altre.

Fitxa artística
Creació i interpretació : Kristof Bouffartigue, Céline Berneron.

Horari
Dijous 13, 20.00 h
Divendres 14, 20.00 h
Dissabte 15, 20.00 h
Lloc: Plaça del Teatre

Atempo Circ (Espanya)
Atempo
Durada: 60 min.

…existeix una poesia per als sentits com existeix una altra per al llenguatge…Això permet de substituir la poesia del llenguatge per la poesia de l espai que es desplegarà en l àmbit del que no pertany estrictament a les paraules (Antoni Artaud) Atempo és dibuix musical, un espai irreal, una terra de ningú en què 4 personatges es troben.
Aquí ells compartiran fragments de dues realitats, una de quotidiana i una altra de màgica. Ells es coneixen…però no ho recorden…serà la música la clau per arribar a comunicar-se.

Horari
Divendres 14, 23.15 h
Dissabte 15, 23.15 h
Lloc: Plaça de la Cultura de la Pau

Fitxa artística
Idea original: Atempo.
Interpretació: Marilén Ribot, Matías Marré, Miguel Soto, José Arias.
Música: José Arias.
Vestuari: Esperança Pascual
Una Co-producció De CAER-Centre d Arts Escèniques Reus i Atempo Circ

Bängditos Theatre (Alemanya)
Guardian Angels
Durada: 45 min.

Catàstrofe! Caos! Foc!
Alt voltatge, espectacle agitador que segur que farà revifar les flames de l entusiasme a tots aquells que s atreveixin a venir. Tres bombers busquen calor i acció, però res no pot igualar la quantitat d inferns enervants que ells estan generant. En un intent de crear i controlar un forn suprem, aquests piròmans es topen amb complicades jerarquies i amb alienígenes, mentre el públic els observa desconcertat, amb èxtasi i consternació. Guardian Angels promet lliurar un gran espectacle de combustió còmica per totes les edats.

Horari
Divendres 14, 23.45 h
Dissabte 15, 23.45 h
Lloc: Plaça de la Llibertat

Fitxa artística
Director Artístic: Tom Lanzki
Interpretació: Tom Lanzki, Nailor Holmsten, Nadine de Zanet

Bis Repetita (França)
360
Durada: 45 min.
Dos acròbates es troben amb dos músics al voltant d’una esfera de metall, es qüestionen la relació entre l un i l altre, reviuen fragments curiosos de les seves vides i reviuen situacions anodines. La música ressona dins d’aquests cossos que es mouen i proporciona el fil d’una història íntima d una parella, mostrada per una voladissa a l aire o per un figura acrobàtica.
Igual que a la vida, cada cos sembla seguir el seu propi camí però, a la vegada, està subjecte a la influència dels altres.

Horari
Divendres 14, 00.15 h
Dissabte 15, 00.15 h
Plaça del Baluard

Ficha artística
Acròbates: Claire Cordelette-Lourdelle, Nicolas Lourdelle.
Músics: Céline Challet, Yohann Allex.

Botproject (Catalunya)
Collage
Durada: 35 min.
Dos homes suspesos en l aire es disposen per llençar-se a la piscina amb la seriositat i la rigidesa que assenyala el guió. En un primer moment tot surt com estava previst. Però ben aviat, unes ànsies de rebel·lió s’apoderaran dels protagonistes d’aquesta història. Entre bot i bot, el duet d’artistes imposarà les seves normes, creant situacions còmiques i esbojarrades amb l objectiu d’engendrar el seu propi espectacle. Totes aquestes peripècies succeiran en un estat d’ingravidesa, més a prop del cel que de la terra. Acrobàcies, equilibris, salts que desafien la gravetat, manipulació d’objectes i altres dosis d’enginy i d’humor són els elements de Collage.

Horari
Divendres 14, 18.00 h
Dissabte 15, 12.30h / 18.00 h
Lloc: Plaça d’Evarist Fàbregas

Fitxa artística
Creació i direcció: BotProject
Interpretació: Lucas Ruíz, Angel de Miguel, Núria Puig.

Celso y Frana – Here begins the story
Durada: 30 min.

Horari
Dijous 13, 18.45 h
Divendres 14, 19.30 h
Dissabte 15, 13.00 h / 19.00 h
Diumenge 16, 13.00 h
Lloc: Plaça de les Peixateries

Chipolatas (Regne Unit)
Retox
Durada: 40 min.
Un projecte únic que incorpora un alt nivell en tècniques circenses, música en viu, teatre i dansa. Barrejant l’acordió amb ritmes acústics, es creen sons repetitius, hip-hop i drum & bass; transcendint les tendències, es generen moments sense temps.
La cultura folk d’arreu del món és la inspiració d’aquest espectacle, que barreja arrels tradicionals amb estils més contemporanis.

Horari
Divendres 14, 21.00 h
Dissabte 15, 20.30 h
Diumenge 16, 18.30 h
Lloc: Plaça de les Peixateries

Fitxa artística
Creació i interpretació: Sam Thomas, Tristan Glover, Jasper King

Cie. XY – Le Grand C
Enderrocant el principi del duet i invertint la relació home dona recurrent en les acrobàcies, divuit artistes exploren noves vies en els diferents estat dels cossos, la tècnica de circ i sobretot en els que són capaços d’explicar al públic. Així, desenvolupen un treball de llançaments, de caigudes, de construcció i deconstrucció de piràmides i columnes…
Es desenvolupa així, en poc més d’una hora, un univers en tres dimensions, a la vegada sublim, desmesurat i impregnat d’una humanitat embogida. Una microsocietat amb els seus codis i els seus ritus sorprenents, que revelaran, si esteu atents, unes personalitats tendres, potents, sensuals, divertides i poètiques. Tan lluny i tan a prop de nosaltres.

Horari
Dissabte 15, 23.30 h
Diumenge 16, 20.00 h
Lloc: Plaça del Mercadal

Electric Circus (Holanda) – Mono
Durada: 20 min.
Electric Circus es un tàndem holandès que combina l art de manipular les titelles amb les més modernes tècniques robòtiques. Així, han creat un petit mico de circ que sembla molt viu. Salta i crida, condueix una moto, fa un espectacle musical, fa els seus trucs.Però sobretot aquest petit mico es capaç de tocar el cor de grans i petits!

Horari
Divendres 14, 18.30 h/ 19.00 h/ 19.30 h
Dissabte 15, 12.00 h/ 12.30 h/ 13.00h/ 18.30 h/ 19.00 h/ 19.30 h
Diumenge 16, 12.00 h/ 12.30 h/ 13.00h/ 18.30 h/ 19.00 h/ 19.30 h
Lloc: Plaça de Prim

Fitxa artística
Creació i interpretació: Fred Abels, Mirjam Langemeijer.

L’atelier Du Trapèze (França) – Vole et Tais-toi
Durada : 20 min.
Elles són 6, cadascuna és única….Parlen, conversen, discuteixen, riuen i reuneixen al voltant de tres trapezis sis tafaneres. Vole et Tais-toi és un pòrtic d’onze metres d’alçada, amb sis trapezistes penjades i amb acrobàcies d’alt nivell. Un plaer pels ulls, un vol aeri excepcional.

Horari
Divendres 14, 17.30 h/19.00 h
Dissabte 15, 13.00 h/18.30 h
Diumenge 16, 13.00 h/17.00 h
Lloc: Plaça de la Llibertat

Fitxa artística
Interpretació: Caroline Blanc Brude, Cathy Baldini, Claire Jarjat, Sophie Mandoux, Violaine
Bishop, Titoune Krall

Le Cirque Hulon – Le Kiosque à Mézigue
Durada: 60 min.

Horari
Dissabte 15, 20.00 h
Diumenge 16, 18.00 h
Lloc: Plaça del Mercadal

Les Colporteurs (França) – Les Etôiles (les estrelles): petites peces de funàmbuls.
Arquitectura flotant per l espai, més enllà dels límits de la ingravidesa, ballet que perpetua línies de tensió. Fent volar la nostra imaginació un somni anomenat Estrella. En un principi, és una història de la retrobada més que probable entre un escenògraf conceptual d’objectes tècnico-poètics i de funàmbuls somiant amb el seus fils estesos sense ancoratge… Damunt d’aquesta estructura feta de tubs d’acer i de cables tibats, en duet, els Colporteurs prolonguen les seves exploracions d’instants de vida…

Ekilibri(s)
Durada: 30 minuts
A l estrella, el seu majestuós laboratori mòbil, Ekilibr(s) un trio burlesc de filferro i música ens convida a una conferència visual sobre l’equilibri amb caiguda cap a una altra dimensió.

Horari
Divendres 14, 17.30 h
Dissabte 15, 12.00 h
Diumenge 16, 12.00 h/ 17.30 h
Lloc: Plaça del Mercadal

Fitxa artística
Interpretació: Enji, Isa Wadel.
Músic: Bertrand Landhauser.

Hautes- Pointures
Durada: 20 minuts
Duet burlesc o quan dos funàmbuls es calcen sobre els seus talons d agulla.

Horari
Dissabte 15, 17.00 h
Lloc: Plaça del Mercadal

Fitxa artística
Interpretació: Sanja Kosonen, Agathe Olivier.

Tarina
Durada:20 minuts
Duet poètic i sensual on s explica la fragilitat d un encontre.

Horari
Divendres 14, 17.00 h
Lloc: Plaça del Mercadal

Fitxa artística
Creació i interpretació: Florent Blondeau, Sanja Kosonen.

Les Cousins – Bébert et Lolo dans complètement a la rue
Durada: 35 min.

Horari
Dijous 13, 19.30 h
Divendres 14, 19.30 h
Dissabte 15, 19.00 h
Diumenge 16, 19.00 h
Lloc: Plaça d’Evarist Fàbregas

Ne me Títere Pas (Espanya) – Circumloqui
Durada: 50 min.
El Circ Circumloqui ha muntat la seva pista al capdamunt d’un tricicle motoritzat i es disposa a actuar per tot el poble. Un músic i un pallasso s encarregaran d ensenyar-nos números de màgia i d’equilibris, presentar-nos l home forçut, el domador de feres i, finalment, ens presentaran l increïble Nadó Bala. L únic nen capaç de volar més de 50 metres. Espectacle de titelles itinerant on s hi barreja l humor, l enginyeria casolana i la música en directe.

Horari
Divendres 14, 18.00 h
Dissabte 15, 18.00 h
Diumenge 16, 12.00 h
Lloc: Plaça del Castell

Fitxa artística
Direcció: Jordi Farrés
Titellaire: Xesco Quadras
Músic: Miquel Nevado
Escenografia: Ne me títere pas amb la col.laboració d Antigua&Barbuda
Vestuari: Mireya Buyo

Trapezi als Teatres

Enfila’t (Catalunya) – Plecs
Durada: 70 min.
Ens obstinem a creure que la vida és una partitura ja escrita, però a cada plec ens sorprèn, ens colpeja.
Quatre personatges es troben i es destorben en un escenari de paper. Intenten seguir la partitura entre cordes, tecles, tubs i tisores; quan des del teló de fons, des del silenci, un artefacte es precipita escenari avall, desafiant. Bascula perillosament i al seu damunt els
acròbates ballen, giren, es pleguen, perden l’equilibri i el recuperen, de moment, fins que comença a ploure… paper.

Horari
Divendres 14, 21.30 h
Dissabte 15, 21.30 h
Lloc: Teatre Bartrina
Preu: 10 Euros

Fitxa artística
Idea original: Manolo Alcántara, Xavier Erra
Creació col.lectiva dirigida per: Manolo Alcántara, Karl Stets
Interpretació: Manolo Alcántara, Claudio Dorigo, Xabi Eliçagaray, Karl Stets.
Música original i adaptacions: Clara Peya
Coreografia: Claire Ducreux
Escenografia: Xavier Erra
Vestuari: Rosa Solé
Il.luminació: Joaquim Guirado
Disseny cablípside: Manolo Alcántara

Una producció d’Enfila’t amb CAER – Centre d’Arts Escèniques Reus, el TNC i Circ-queo! – Pirineus de Circ (Programa Operatiu de Cooperació Territorial Espanya-França- Andorra / Unió Europea). Amb la col·laboració del Casal de Vallromanes.

Doble Mandoble – Mi otro yo
Durada: 70 min.
Mi otro yo barreja la màgia amb l acrobàcia i el teatre gestual, fregant el fil de l absurd. L’heroi, amb totes les seves identitats, s enfronta a allò inesperat, neda entre contradiccions, se submergeix a l humor i es desperta a la poesia.
Entre disputes, somnis i rialles, els espectadors l acompanyaran en el seu viatge a través del mirall de la identitat. El recorregut serà laberíntic, les situacions delirants i els personatges múltiples.
Il·lusió, moviment, transformació, welcome to Fake Identiti Paradise…

Horari
Divendres 14, 23.00 h
Dissabte 15, 23.00 h
Diumenge 16, 12.30 h
Lloc: Teatre Fortuny
Preu: 10 Euros

Fitxa artística
Direcció: Rudi Skotheim Jensen
Interpretació: Luis Javier Córdoba Pelegrín, Miguel Ángel Córdoba Pelegrín
Titellaire i assistent de direcció: Ezra Moreno
Intervenció en moviment i acrobàcia: Niclas Stureberg
Vestuari: Rosana Lugo Fábregas
Escenografia: Thyl Beniest, Sébastien Bucherit.
Disseny llums: Thyl Beniest

Le Main d’Oeuvres – Debout de bois
Durada: 60 min.
Standing wood…és tot qüestió d’equilibri.
A mig camí entre el circ i els objectes teatrals, l espectacle se centra en el moviment, acrobàcia i manipulació d’un tronc d’arbre que a la vegada és un company, un aparell de circ i un instrument de música.
En un món sonor en què les arts plàstiques estan fetes amb peces de fusta, un home es pregunta com pot posar-se dempeus.

Horari
Dijous 13, 20.30 h
Divendres 14, 23.45 h
Dissabte 15, 23.45 h
Diumenge 16, 18.45 h
Lloc: Bravium Teatre
Preu: 3 Euros

Fitxa artística
Acrobàcies: Sébastien Dault
Maquinària i música: Katerini Antonakaki
Fotografia: Mickael Troivaux

Trapezi a la Vela

Cirque Trottola (França) – Volchok
Durada: 75 min.
Una nova carpa: pista ovalada, dues graderies cara a cara. Una escombra i grans fardells fets de draps per transportar i carregar. No hi ha enganys ni codis, tampoc referències: Volchok prefereix allò trivial als accessoris complexos, l emoció a les coses espectaculars. Amb una mica de no res, els artistes de Trottola inventen un art nu, naïf i directe. Convoquen la infància, juguen amb l’aire de la recuperació, i canvien fardells per accessoris contemporanis, propis
d’un circ reinventat, buidat del seu esplendor però no de la seva bellesa. L’univers d’aquests inventors de l’absurd és el de la reserva i de la poca traça fingida.

Horari
Divendres 14, 21.15 h
Dissabte 15, 21.15 h
Diumenge 16, 19.30 h
Lloc: Plaça Anton Borrell (Parc de Sant Jordi)
Preu: 10 Euros

Fitxa artística
Interpretació: Bonaventure Gacon, Titoune, Mads Rosenbeck.
Músics: Thomas Barrière, Bastien Pelenc

Firaires

El Caracol de Paseo(Espanya)/ La rueda animada (Espanya) – Carrrusel Ecológico
Preu: 1 Euro
Animació infantil a partir de cavallets accionats per una bicicleta estàtica. L’un, d’El caracol de paseo, el composen catorze figures de fusta, amb capacitat per vint nens. La bicicleta és de tipus transportadora. L altre, que es diu La Rueda Animada, i el composen vuit figures fetes amb pneumàtics reciclats: cavalls, rens, braus i un drac. Van penjats de l estructura, donant la sensació d’anar volant plàcidament. La bicicleta antiga va instal·lada a l interior de la plataforma.

Ménageria Mécanique (França) / Caravane Baleine(França) – Ménagerie Mécanique
De ferro, de fusta i de llum, la casa de les feres obre les seves portes Una exposició?… un taller?… a casa de Mr. Rouille els animals fan el seu circ.
Entreu a descobrir la vida sorprenent d aquest bestiari metàl.lic i poètic, les proeses acrobàtiques de l’Olga, la puça gegant; passant per la cursa absurda de Runig, el rinoceront; i també descobrir com s alimenta el Stradigator Aquí tot és real, res és fals (a menys que sigui el contrari).

Dut – H jeux d’O

Joselito, el de la voz de oro (xerraire) i Don Pelayo
Don Pelayo i Joselito…quins records tan bonics!
Per fi! Després de molt de temps de cercar-lo per un bon tros de terra, l he trobat.
Ell és el meu avantpassat singular amb qui m havien omplert el cap de petit. Viu i fa de ninot de fira….Perfecte! Ens coneixe rem com cal per explicar-nos les nostres vides….

Laitrum (Catalunya)- Capses
Preu: 1 Euro
El joc dels sentits, petites capses que amaguen dins seu petits contes. Darrera les cortines, l’espectador es converteix per un moment en el narrador ingenu de la història que explica.
Davant les cortines, les paraules fan possible que els moviments d’objectes aparentment sense sentit, prenguin vida dins els contes interpretats. El joc de les capses, entre crispeta i crispeta, teatre, titelles, joc, i poesia. Un espectacle del públic vers el públic.

Ficha artística
Direcció: Toti Toronell
Interpretació: Jordi Borràs, Pep Massanet, Toti Toronell, Xavier Valentí
Veus: Jordi Borràs i Toti Toronell
Escenografia: El soldadet de plom

Horari
Dijous 13 de 18 h a 21 h
Divendres 14 de 18 h a 21 h
Dissabte 15 de 12.00 h a 14.00 h/de 18 h a 21 h
Diumenge 16 de 12.00 h a 14.00 h/ de 18 h a 20.30 h

Cabaret
Sessions golfes de cabaret amb números de circ per esgotar les últimes hores del dia. Presenta Renato (de Gorka Ganso), acompanyat de la música de Garbuix L’Orquestrina

Dijous 13 23.30 h
Cie. XY (Maxime et Emilie) – acroporters / Mikel Ayala – malabars / Atempo Circ (Marilen Ribot) – corda volant / Atempo Circ (Matias) – roda cyr/ Ingrid Esperanza (Paramocero) – suspensió capil·lar/ Gavilan (Gorka Ganso) clown.

Divendres 14 00.30 h
Mikel Ayala – malabars /Anne- Fay Audet – trapezi / 220 Vols – corda llisa/ Stina&Lotta – rulo/ Charlotte Greenblat – equilibris / Ruben Barroso – malabars / Le Main S aff aire – acroporters

Dissabte 15- 00.30 h
Anne- Fay Audet – trapezi/ Les Cousins (Lolo)- clown/ Stina&Lotta rulo/ Charlotte Greenblat – equilibris/ Ingrid Esperanza (Paramocero)
suspensió capil·lar/ Le Main S’aff aire acroporters- Ruben Barroso – malabars.

Itinerants

Diversos artistes, acompanyats de la música dels La Banda Forània (Forani Teatre) i de l Elefant amb els seus ensinistradors, es mouen per carrers i places en aquest espectacle itinerant.

Divendres 14 18.30 h
Stina&Lotta rulo/ Joe & Martin (circomsom) – bàscula/ Ruben Barroso – malabars/ Ingrid Esperanza – suspensió capil·lar

Divendres 15 17.30 h
Mikel Ayala – malabars / Anne-Fay Audet – trapezi / Stina&Lotta – rulo// Joe & Martin (circomsom)- bàscula

Diumenge 16- 12.00 h
Mikel Ayala – malabars/ Charlotte Greenblat – equilibris/ Ruben Barros – malabars/ Anne- Fay Audet – trapezi

Trapezi al Cal Massó

Antigua & Barbuda (Catalunya) – El circo de las penas (Treball en procés)
Una sèrie de màquines amb ànima són les protagonistes de El circo de las Penas, una proposta escènica amb la qual la companyia Antigua & Barbuda reivindica la figura de l enginyer Joao Siqueiro. Portugués de naixement, Siqueiro va col·laborar en el disseny de nombrosos enginys i màquines durant el segle XIX. Des dels inicis de la seva carrera, va mostrar especial interès en la relació de les màquines amb els sentiments, les emocions i, en definitiva, en com l ànima pot expressar-se a través d’una màquina.

Jordà Ferré i Óscar de Paz (Antigua & Barbuda), treballen en aquest espectacle amb el músic Pablo Rega, creador de sons i d’escenaris sonors fent servir els instruments més extraordinaris, i amb el dramaturg i director d escena Josep Pere Peyró, que s encarrega de crear una veu dramàtica per aquestes màquines.

Horari
Divendres 14, 22.00 h/ 23.45 h
Dissabte 15, 22.00 h/ 23.45 h

Fitxa artística
Idea original: Jordà Ferré, Oscar de Paz
Dramatúrgia: Pere Peyró
Espai sonor: Pablo Rega
Il·luminació: Oscar de Paz
Textos originals: Joao Siqueiro

* Aforament limitat a 25 persones. 1 hora abans de l espectacle, recollir la invitació a Cal Massó.

Trapezi a Mas Iglesias
Els jardins de Mas Iglesias repeteixen com a escenari de Trapezi, amb la música de la Insonora, que ens amenitzarà entre espectacles (Divendres 14, de 19.00 h a 19.30 h/de 19.50 h a 20.30 h/de 21.00 h a 21.30 h/ de 21.45 h a 22.00 h
Dissabte 15, de 19.00 h a 19.30 h/de 19.50 h a 20.30 h/de 21.00 h a 21.30 h/ de 21.45 h a 22.00 h
Diumenge 16, de 17.00 h a 17.30 h/de 17.45 h a 18.00 h/de 18.30 h a 19.45 h)

Daraomai (Catalunya) – 1,2,3 poma!
Durada: 50 min (durada especial sessió de diumenge : 30 min.)
Embriagats per la flaire de la poma, giravoltem mirades, gestos i desitjos i reclamem dimensions de complicitat i de contraris. Qui pot resistir-se al gust d’una poma?? Fruita de perfecció i saviesa, d’amor i d’immortalitat, és un subjecte present al nostre inconscient col.lectiu. El seu caràcter universal esdevé unificant, així cadascú es podrà identificar a través de situacions inesperades desenvolupades pels nostres personatges.

Lluny de la imatge pura d’Adam i Eva, els nostres dos anti-herois, de naturalesa humana, s’exposen a l absurditat, a l’humor i a la poesia. Amb l ajuda i complicitat del públic, s’emprendran en els misteris d’aquesta fruita.

Horari
Divendres 14, 22.00 h
Dissabte 15, 22.00 h
Diumenge 16, 19.45 h

La Cie Adoumah – Un trampoliniste ou Y a des fissures aux murs de mon plafond…
Durada: 30 min.

Horari
Divendres 14, 20.30 h
Dissabte 15, 20.30 h
Diumenge 16, 18.00 h

Le Boustrophédon – Pétule
Durada: 12 min.
Pétule, titella meitat dona i meitat titella, entra a la pista per fer-nos un número de ballarina antiheroïna. Pétule és com un filferro rústic i deslluït, però decidida, ella és la prova vivent de que tota persona té dret al seu moment de glòria. Pétule balla, indiferent i descarada, es gronxa amb humor i poesia i ens sorprèn amb la seva manera de creure amb les coses.

Horari
Divendres 14, 19.30h/ 21.30 h
Dissabte 15, 19.30h/ 21.30 h
Diumenge 16, 17.30 h

Fitxa artística
Direcció : Christian Coumin
Creació : Lucie Boulay
Interpretació : Lucie Boulay
Pianista : Daniel Masson

El covador
El Covador és l espai que el Trapezi obre a les joves promeses de les arts circenses del país.
Presenta: Alba Sarraute

Horari
Dissabte 15, 16 h
Diumenge 16, 16 h
Durada: 90 min.
Lloc: Pati IES Baix Camp

RRR – Reus Racó del Riure

Circo Ripopolo (Bélgica) – A Rovescio
Durada: 50 min.
Preu: 1 Euro
A A Rovescio , l’ingenu Giancarlo rep l’audiència, i també és a través d’ell que el públic haurà de reservar la seva entrada. Desafortunadament, l’organització no és el seu plat fort i és per
això que, per descomptat, dona lloc a algunes situacions incòmodes. Gabriele, l’altre mosso de sala, es veu obligat a utilitzar la seva inventiva per pensar en una solució. Mentre els artistes estan fent la seva actuació a la carpa, el públic, Giancarlo i Gabriele formen una aliança.

Ens faran descobrir aspectes poc coneguts del circ, experiències de bons moments, compartiran amb nosaltres informació secreta i es veurà com estan connectats de manera incondicional.

Fitxa artística
Interpretació: Gilis Lef, Geers Stef.

Het Mobiele Naaiatelier (Països Baixos) – In the mood
Durada: 3 hores
Després de presentar l’espectacle d’una manera sorprenentment visual, les Dames comencen la seva sessió de costura de tres hores de durada. Es convida al públic a portar una peça de roba que les Dames transformen en una peça d’art original davant del seus propis ulls! Elles són dues noies molt hàbils amb dues bicicletes clàssiques holandeses molt boniques i dues màquines de cosir antigues. No els hi cal electricitat, només els hi cal que un membre del públic es posi en acció i pedalegi la bicicleta estàtica. Aquest moviment proporcionarà energia a les màquines de cosir.

Fitxa artística
Interpretació: Mariken Biegman, Roos Bloem

Babok – Nap
Durada: 20 min.
Preu: 1 Euro
NAP es una road movie a l’acte. Un espectacle profund pels sentits, gaudit per dotze espectadors alhora. NAP es una confrontació, durant 15 minuts, amb elements en un món en miniatura, a sobre del nivell del terra. Pots mantenir el teu cap fred i sec en temps de canvis climàtics d’última hora?

Fitxa artística
Idea: Guido Bevers, Carina de Wit
Intèrprets: Guido Bevers, Carina de Wit, Aat dirks

Els Wants (Països Baixos) – Turkish Delight
Durada: 20 segons
El més gran plaer de la terra i fins i tot més….
Stijle, Want… ens porten el més intens i profund plaer Turc de la dimensió otomana, de la magnificència bizantina i de la força de les Düden Falls. Disfruta veient com ballen la dansa del ventre i com lluiten untats d oli entre les torres de fades de la Cappadocia, fumant pipes d aigua amb l harem del Palau Topkapi, festejant amb te Turc, döner kebab, somiant ser un caçador de camells a Efese i escoltant música turca amb massssssssa eco.
A cada actuació, tan sols un visitant afortunat passarà per aquest immens plaer oriental que desapareixarà en menys d un minut.

Fitxa artística
Interpretació: Harrie Verkerk, Gerard Olthaar, Anja van Riet, An Denolf

Horari
Divendres 14
Dissabte 15
Diumenge 16
Lloc: Jardins de l Estació Enològica i del Consell Comarcal

Es poden veure imatges de la edició del 2009 del Trapezi a la secció Fotocirc

IDEAS · CIRCOTECA

Descubre más en

Zirkólika

La cultura circense para los zirkólikos culturales.
Las artes circenses en su máxima expresión: impreso y online, para leer, ver, escuchar, experimentar y comprar.
^