El Circ Cric torna a girar


El Circ Cric torna a girar

El Circ Cric torna a girar

Tortell Poltrona s’ha tret finalment l’espina que portava clavada. Tres anys i mig després de la històrica plantada del Circ Cric a causa de les traves burocràtiques dels ajuntaments i la competència deslleial d’alguns circs, la popular companyia tornarà a fer gira a partir del 8 de setembre.

“Ho tornarem a provar, fa 30 anys que ho intentem”, ha explicat Tortell Poltona. La gira arrencarà a Palma de Mallorca (del 8 al 19 de setembre) i seguirà a Manacor (del 24 al 26 de setembre). Ja al Principat, visitarà Girona en el marc del festival Temporada Alta (del 8 a l’11 d’octubre), Olot dins les fires de Sant Lluc (16 i 17 d’octubre), Vic (24 i 25 d’octubre), Tàrrega (del 4 al 8 de desembre), Sant Cugat (de l’11 al 19 de desembre) i Granollers (del 26 de desembre al 2 de gener). Enmig hi ha dues dates més. Una actuació dels Germans Poltrona al festival de pallassos de Cornellà i una actuació del Cric, el mes de novembre, a Buenos Aires.

El circ, que va assegurar el 2007 que no tornaria a sortir de gira fins que la Generalitat no “regulés i posés ordre al sector”, ha fet aquest important pas després que el departament de Cultura hagi posat en marxa, arran de les denúncies de Poltrona, un pla integral de circ i s’hagi arribat a un acord amb les dues entitats municipalistes per facilitar la presència de circs ambulants. “Si alguna cosa ha canviat realment ho podré respondre després de Nadal, una vegada s’hagin acabat les primeres actuacions”, ha comentat Poltrona.

El Cric, que es mourà d’una ciutat a una altra amb 10 vehicles, presentarà encara més novetats. La gira, que serà la setena des de la fundació del circ, l’any 1981, es farà dins un nou circ de color bordeus que tindrà capacitat per a 600 espectadors, quasi 10 metres d’altura i 27 de diàmetre. S’ha reduït tant la capacitat de la graderia com de la lona per fer més fàcil la mobilitat.

El Cric, que reprendrà les gires que va fer entre els anys 2002 i 2007, amb quasi 300.000 espectadors, va rebre el 2005 el Premi Nacional de Circ. Durant aquesta tardor és previst que els circs Raluy i Italiano també facin actuacions per Catalunya.

Marcel Barrera
IDEAS · CIRCOTECA

Descubre más en

Zirkólika

La cultura circense para los zirkólikos culturales.
Las artes circenses en su máxima expresión: impreso y online, para leer, ver, escuchar, experimentar y comprar.

Destacamos

Empieza Circo a Escena 2021

Circo a Escena es un circuito artístico promovido por el INAEM y desarrollado por La Red Española de Teatros en colaboración con sus espacios escénicos asociados, para incrementar la presencia y visibilidad del circo en las programaciones.


^

Suscríbete a nuestro boletín

Únete a nuestro boletín semanal y no te pierdas los nuevos artículos y promociones