Inscripció oberta per a les II Jornades Tècniques d’Arts de Carrer

S’obren les inscripcions per a les II Jornades de formació que es duran a terme el dilluns 12 d’abril. El Servei de Desenvolupament Empresarial i l’Àrea de Promoció Internacional de l’Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC), en col·laboració amb FiraTàrrega, organitzen aquestes jornades amb la finalitat d’impulsar, fomentar i desenvolupar el treball i la professionalització de les arts escèniques de carrer.

El objectiu es la internacionalització de les arts escèniques de carrer. D’una banda, donar a conèixer la tasca pública dedicada a fomentar la internacionalització de les companyies catalanes i alhora donar veu a diversos agents (festivals, distribuïdors i companyies) perquè expliquin la seva experiència artística en l’àmbit internacional. D’altra banda, es realitzen sessions formatives que aporten noves eines de gestió per facilitar la internacionalització de les companyies, els professionals i les empreses del sector.

Jornades adreçades a empreses d’arts escèniques, companyies especialitzades en arts de carrer, companyies de circ, companyies de dansa, companyies de carrer/sala, professionals, distribuïdors, tècnics i gestors culturals.

Les jornades s’estructuren en dues sessions que tindran lloc a Barcelona. Per a la segona sessió encara s’han de confirmar dates.

Programa – La internacionalització en les arts de carrer (I)

9:00 h – 9:15 h
Presentació sessió: Edgar Garcia, director de l’Àrea de Desenvolupament Empresarial de l’ICIC i Oriol Martí, adjunt a la gerència de FiraTàrrega

9:15 h-10:00 h
Mercats internacionals d’arts escèniques. Els diferents rols entre fires i festivals. A càrrec de Mike Ribalta (cap de l’àrea de professionals de FiraTàrrega).

10:00 h-10:30 h
Polítiques de suport a la internacionalització de les companyies catalanes a través de Catalan Arts. A càrrec de Marisol López (directora de l’Àrea de Promoció Internacional de l’ICIC) i exemple del treball de les oficines de l’ICIC a Europa. A càrrec de Jordi Puy (director de l’oficina de l’ICIC a Londres).

10:30 h – 11:00 h PAUSA CAFÈ

11:00 h – 12:30 h
Taula 1: Per què els festivals programem companyies internacionals? Mecanismes, factors i raons per programar companyies catalanes als festivals internacionals. Ponents: Renzo Barsotti del festival Imaginarius (Santa Maria da Feira, Portugal), Werner Schrempf del festival La Strada (Graz, Àustria), Martine Linaer del festival Theater Op de Markt (Hasselt, Bèlgica) i Marta Almirall, directora de festes de l’Institut de Cultura de Barcelona. Modera: Mike Ribalta.

12:30 h – 14:00 h
Taula 2: L’experiència de la internacionalització de distribuïdors i companyies catalanes. Ponents: Carles Treviño (FreeArt), Fani Benages (Fani Benages Projectes Artístics), Sílvia Lorente (Nats Nus), Bet Miralta (Escarlata Circus) i Rosa Arnaiz (La Fura dels Baus). Modera: Marisol López.

Dilluns, 12 d’abril del 2010.

Lloc: Barcelona Activa – Sala Emprèn. C/ Llacuna, 162-164. Barcelona

IDEAS · CIRCOTECA

Descubre más en

Zirkólika

La cultura circense para los zirkólikos culturales.
Las artes circenses en su máxima expresión: impreso y online, para leer, ver, escuchar, experimentar y comprar.
^