El circ a Montjuïc es fa gran


El circ a Montjuïc es fa gran

El circ a Montjuïc es fa gran

Fa pocs mesos un membre de la històrica nissaga de circ francesa Grüss va participar en una de les exhibicions circenses que presenta la Guàrdia Urbana, un cos que ahir va fer una de les seves actuacions a La Fuixarda i que per a altres anys –és simplement un suggeriment- podria perfectament afegir-se al gran espectacle de circ que, gràcies a l’aposta de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), és la muntanya de Montjuïc per la Mercè.

L’edició del circ al Castell d’enguany, que es repeteix durant tot el dia d’avui i també demà, va reunir ahir milers de persones, la majoria famílies amb nens, per veure una programació variada i plena d’estrelles circenses nacionals i internacionals que va incloure actuacions sobre la gespa del fossar del pallasso Leandre. Sense ni una sola paraula va demostrar ahir ser un mestre de l’expressió i de provocar a partir del no-res situacions divertides amb el públic. Va menjar-se un xupa-xup amb un marrec, va regirar el bolso a una senyora (fins i tot va treure una tarjeta de crèdit per posar-la a la boca d’un espectador), es va veure quasi un litres de cava i va presentar el número del mirall en un espectacle, Chez Leandre, de 40 minuts amè i ple de sorpreses.

Al fossar es va passar de l’humor poètic de Leandre a un humor xavacà i explosiu, el de la parella canadenca Les Vitaminés, que ja se’ls va veure fa quasi dos anys al Gay Circus i que ahir van presentar un combat de boxa incitant el públic a fer de hooligans i el seu número estrella que han presentats pels circs de tot el món, el de la paròdia del ballet clàssic.

La gran novetat d’aquest any és la presència als peus del castell d’un circ amb capacitat per a 800 persones. És molt més gran que l’any passat, però es va quedar petit. Ahir molta gent es va quedar al carrer en les tres funcions del combinat de circ que es van fer, i ja hi havia cua per entrar quasi dues hores abans de començar els espectacles, que coordinat pel malabarista Manuel Sebastián, Sebas, presenta joves promeses del Circo Italiano, com el número d’icaris d’Alejandro i Richard Rossi, un notable número de quadrant aeri –duo Polinde– i excel•lents números de roda cyr –Maxime Phytond– i malabars –Johan Wellton.

Durant el combinat es va fer un homenatge a Joan Busquets, el pallasso que va morir el maig passat i que havia participat en l’equip de la Mercè per impulsar el circ. A la cúpula es podia llegir una d’aquelles frases que posen la pell de gallina i que la va dir Busquets: “No cal fer coses extraordinàries sinó convertir en extraordinàries les coses”. A la sortida un nen plorava: “No hi havia pallassos!”. Efectivament, en Joan Busquets faltava.

Marcel Barrera
IDEAS · CIRCOTECA

Descubre más en

Zirkólika

La cultura circense para los zirkólikos culturales.
Las artes circenses en su máxima expresión: impreso y online, para leer, ver, escuchar, experimentar y comprar.

Destacamos

Empieza Circo a Escena 2021

Circo a Escena es un circuito artístico promovido por el INAEM y desarrollado por La Red Española de Teatros en colaboración con sus espacios escénicos asociados, para incrementar la presencia y visibilidad del circo en las programaciones.


^

Suscríbete a nuestro boletín

Únete a nuestro boletín semanal y no te pierdas los nuevos artículos y promociones